OFFERTE AANVRAGEN

MONTAGE

Voor een airco systeem moet je altijd ten minste één buiten unit monteren. Maar je kunt op een enkele airco buiten unit wel meerdere binnen units monteren die elk afzonderlijk zijn te regelen. Zo kunt u dus uw gehele huis van een airco systeem voorzien en kan iedereen apart zijn eigen binnen klimaat in stellen helemaal zoals hij of zij dat wenst,.. dat is ideaal!

Ook uw gehele huis voorzien van airco? Wij monteren u alle airco units binnen en buiten en leggen alle leidingen die nodig zijn om uw gehele woonhuis van een optimaal binnenklimaat en luchtkwaliteit te voorzien.

Wij werken met zelfstandige STEK-monteurs en zijn monteren enkel onze producten.  Wij leggen het contact  met de vakmensen en zijn maken dan een afspraak met u voor de installatie. Voorgevulde spit-airco’s mogen enkel door gecertificeerde installateurs aangesloten worden. Dit is een Europese verordening, die moet voorkomen dat gefluorideerde broeikasgassen (F-gassen) de atmosfeer vervuilen. Het zelf monteren /aansluiten is wettelijk gezien niet toegestaan. Wel kunt je voorbereidingen treffen zoals gat boren, beugels plaatsen etc. Dat scheelt in de kosten.

Wat doet een monteur?
  • Hij doet een druktest met stikstof welke op kan lopen tot 45bar en controleert op deze wijze of de leidingen gesloten zijn en er dus geen gas kan ontsnappen.

  • Dan vacumeert hij de airco, waardoor hij 15% meer opbrengst genereerd. Dus efficiënter werkt.

  • Bij lange leidingen vult hij koelmiddel R32 bij.

GRATIS OFFERTE AANVRAGEN
F-gassen

De installatie mag in het kader van milieubescherming uitsluitend plaatsvinden door gecertificeerde installateur (F-gassen certificaat). Indien u niet van onze montagediensten gebruik maakt, zullen wij u vragen naar het documentnummer van het F-gassencertificaat of dat van uw installateur.

Met een F-Gassencertificaat laten wij u zien dat wij een hoogwaardige kwaliteit bieden en voldoen aan de Europese en Nederlandse wettelijk gestelde eisen. Een erkende installateur garandeert een optimale aansluiting, voorkomt emissies van koudemiddelen en is op de hoogte van alle (technische) eisen, waaraan elke installatie moet voldoen.

Tot 1 januari 2010 was er in Nederland de STEK erkenning met eigen STEK logo, maar de regeling is door Europese wetgeving gewijzigd. Vanaf 1 januari 2010 is in Europees verband de F-gassen verordening van kracht.

OFFERTE AANVRAGEN